Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag?

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over CME-Online. Wanneer uw vraag er niet bij staat, bel ons dan op 030-26 44 100, we helpen u graag. Of mail ons via het contactformulier.

Abonnementen

Om u te abonneren op CME-Online gaat u naar onze website. Hier kiest u uw vakgebied, waarna u op abonneren kunt klikken. Volg vervolgens de aanwijzingen op het getoonde formulier. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Bel ons op 030- 26 44 100, we helpen u graag.

Wanneer u op werkdagen voor 17.00 uur uw getekende inschrijving stuurt, mailt of faxt wordt uw abonnement nog diezelfde dag geactiveerd. Nog sneller beginnen? Bel ons gerust op kantoortijden op 030-26 44 100, we helpen u graag!

U kunt kiezen uit twee abonnementen. Met het Basis pakket krijgt u toegang tot het cursusaanbod voor 1 arts en maximaal 5 apothekersassistenten. Bij het Plus pakket kunnen 4 artsen en maximaal 10 apothekersassistenten nascholen. Een abonnement op het Basis pakket kost € 1.495,- per jaar en een abonnement op het Plus pakket kost €1.995,- per jaar (excl. btw).

Opzeggen kan, met inachtneming van de opzegtermijn, per mail naar: info@cme-online.nl. De opzegtermijn is tenminste een maand voor afloop van uw abonnementsjaar. Graag onder vermelding van uw naam en adres. U ontvangt dan binnen twee werkdagen een bevestiging.

U kunt ook opzeggen door via de website uw gegevens door te geven.

Accreditatie

De cursussen binnen dit pakket zijn geaccrediteerd door Accreditatie Bureau Cluster I, (ABC1), de KNMP en SANA.

De punten die u behaalt met het afronden van de cursussen voor huisartsen en/of specialisten ouderengeneeskunde, worden binnen 24 uur automatisch doorgegeven aan het GAIA-systeem.

Cursussen

Met een abonnement op apotheekhoudende huisartsen hebt u toegang tot de cursussen voor Huisartsen, Apothekers (Farmacie) en Specialisten ouderengeneeskunde. Ook kunt u assistenten aanmelden om gebruik te maken van hun eigen pakket. Tevens hebt u toegang tot dit pakket.

De studielast van een cursus is gemiddeld anderhalf à twee uur. Er zijn echter ook cursussen die een studielast van één of drie uur hebben. Het aantal punten dat u voor een cursus krijgt is een indicatie van de studiebelastinguren.

Als u voor de kennistoets van de cursus een te lage score haalt, kunt u de cursus opnieuw maken.

U krijgt punten voor alle cursussen die u met een voldoende percentage afrondt uit het pakket voor huisartsen, het pakket voor specialisten ouderengeneeskunde en het pakket van apothekers, met een maximum van 30 punten. De cursussen voor de assistent kunt u allemaal volgen, hier krijgt u echter geen punten voor.

Per jaar kunt u 30 punten halen. U kunt deze punten halen met de cursussen voor huisartsen en met de cursussen voor specialisten ouderengeneeskunde. Dit zal duidelijk aangegeven zijn op de site.

 

Al onze cursussen worden voor een bepaalde periode geaccrediteerd en zijn dus up to date. Mochten er tóch essentiële wijzigingen zijn in deze periode, dan zullen deze uiteraard in de cursus worden verwerkt.

Wellicht wordt de video niet op HD (high definition) afgespeeld. De videospeler probeert automatisch de voor u beste versie van de video te laden (op basis van de beschikbare internetsnelheid en schermgrootte).
Rechts onderin, op de afspeelbalk van de video ziet u dat in het grijs ‘HD’ staat. Als u hierop klikt en vervolgens 720p of 1080p selecteert, kunt u de video in de hogere beeldkwaliteit bekijken. Mochten de beelden dan gaan schokken, dan is de internetverbinding te langzaam of is uw computer niet in staat HD af te spelen. U kunt de video’s dan zonder HD bekijken, maar het beeld is dan niet optimaal.

Heeft u problemen met het afspelen van de video’s in de cursus. Hieronder staan de meest gebruikte oplossingen:

Werkt de video niet op uw PC? Controleer of ze wel afspelen op een andere computer, smartphone of tablet. Als dit het geval is dan ligt het aan uw computer of netwerk.
Ziet u geen video? Misschien is in uw bedrijfsnetwerk het afspelen van video’s (Vimeo of Youtube) geblokkeerd. Neem hiervoor contact op met uw systeembeheerder.
Haperende video? Gebruik het tandwieltje, rechtsonder in het scherm van de video, om de download-snelheid aan te passen.
Ziet u een zwart scherm met een melding? De video’s worden regelmatig door ons gecheckt. Toch kan het zijn dat de video heel recentelijk door Youtube is verplaatst of verwijderd.

Werkwijze

Er zijn een aantal  veranderingen doorgevoerd in het cursistenbeheer. Deze veranderingen zijn:

  • Een overzicht van uw cursisten: u kunt direct zien hoeveel licenties u nog beschikbaar heeft voor assistenten
  • Recent afgeronde cursussen: een overzicht van gevolgde cursussen door alle cursisten
  • Persoonlijke gegevens en cursusoverzicht: per cursist kunt u de gevolgde cursussen bekijken
  • Uitnodigen: u kunt eenvoudig assistenten uitnodigen als cursist. Wanneer zij de uitnodiging accepteren kunnen ze direct nascholen
  • Cursist verwijderen: wanneer een cursist niet meer werkzaam is kunt u deze loskoppelen van het abonnement
  • Met één klik kunt u een overzicht van alle afgeronde cursussen downloaden in een Excel document


In de 'handleiding cursistenbeheer' kunt u lezen hoe elk onderdeel van het cursistenbeheer werkt. Heeft u nog vragen dan kunt u ons bellen op 030 - 26 44 100 of mail naar info@cme-online.nl.  We helpen u graag!

Bekijk de handleiding cursistenbeheer.

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00