Doktersassistent

NIEUW! Geaccrediteerde nascholing voor doktersassistenten

CME-Online biedt nu aan doktersassistenten de mogelijkheid om geaccrediteerd na te scholen. Op verzoek van onze klanten is ons online cursuspakket voor apothekersassistenten ook voor doktersassistenten geaccrediteerd door de NVDA - CADD (Commissie Accreditatie Deskundigheidsbevordering Doktersassistenten). Het volgen van geaccrediteerde bij- en nascholing is nodig voor herregistratie in het Kwaliteitsregister Doktersassistenten. De behaalde punten worden door ons aan het KABIZ doorgegeven; u heeft hier zelf dus geen omkijken naar.

logo-cadd.png

Nascholen met het apothekersassistentenpakket

Het apotheekassistentenpakket biedt meer dan 60 online cursussen over uiteenlopende onderwerpen. Informatie over veelvoorkomende aandoeningen, medicatie, bijwerkingen en interacties. Naast vakinhoudelijke kennis, bieden de cursussen vooral handvatten voor het adviseren van patiënten. In de praktijk zien we dat deze kwalitatief hoogstaande en praktijkgerichte cursussen ook zeer geschikt zijn voor doktersassistenten. Vanzelfsprekend zijn vele onderwerpen die bij apothekersassistenten spelen ook belangrijk voor het werk van een doktersassistent. Denk hierbij aan zaken zoals:

 • informatie over veelvoorkomende aandoeningen (o.a. hart- en vaatziekten, luchtwegen, diabetis, maagklachten, obstipatie)
 • medicatie, bijwerkingen en interactie van medicijnen
 • communiceren met patiënten


Het merendeel van de cursussen wordt getoetst met vragen en casuïstiek. De cursussen kunnen altijd en overal gevolgd worden.

De cursussen zijn ontwikkeld voor de apothekersassistent. Voorbeelden, casussen en oefeningen zijn in de context van de apothekerspraktijk opgenomen. Houd hier rekening mee.

Opbouw cursus

Iedere cursus uit het apothekersassistentenpakket bestaat uit twee onderdelen: een kennistoets en een praktijktoets.

 • Kennistoets
  De kennistoets bestaat uit de leerstof met leerstimulerende vragen. Het maken van de vragen helpt u om de theorie goed te verwerken.
 • Praktijktoets
  De praktijktoets bestaat uit een aantal duidelijke praktijkvoorbeelden, waarover vragen worden gesteld. In dit onderdeel wordt getoetst of u in staat bent om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Kennisvragen worden afgewisseld met praktische vragen.

Doktersassistenten kunnen op drie manieren nascholen met het apothekersassistentenpakket:

 1. Met een persoonlijk abonnement 
 2. Met een abonnement voor het gehele assistententeam (maximaal 10 doktersassistenten)
 3. Met een combi-pakket. Hiermee scholen zowel de huisarts als het doktersassistententeam na (1 huisarts en maximaal 10 assistenten per abonnement)


Wanneer gekozen wordt voor een combinatieabonnement wordt het beheer over de nascholing centraal geregeld. Met één druk op de knop zijn de nascholingsactiviteiten van het hele team zichtbaar.

Doktersassistenten kunnen met het apothekersassistentenpakket 30 accreditatiepunten per jaar behalen. Voor de huisarts geldt maximaal 25 accreditatiepunten per abonnementsjaar.

Meer informatie en prijzen

Abonnement

Om te abonneren klikt u bovenaan in het menu op 'abonneren'. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken met al uw vragen (030-26 44 100), we helpen u graag.

Wilt u de cursussen uit dit pakket bekijken en/of uw assistent een gratis proefcursus laten volgen?

Voordat u een abonnement voor uw doktersassistent afsluit, wilt u wellicht eerst een gratis proefcursus aanvragen om een goed beeld te krijgen van het pakket.
U kunt ons hiervoor telefonisch bereiken met al uw vragen (030-26 44 100), we helpen u graag.

Bent u al klant? Log dan in en bij uw 'mijn cursusoverzicht' ziet u nu ook een tab met 'apothekersassistent' staan. U kunt nu zelf alle cursussen bekijken om een eerste indruk te krijgen en/of te beoordelen of het apothekersassistentenpakket ook geschikt is voor uw assistent(en). Natuurlijk kunt u ook een gratis proefcursus voor uw asssistent aanvragen. 

E-WISE Nederland

CME-Online is een product van E-WISE Nederland. Met ruim 50.000 cursisten en 500.000 gevolgde cursussen is E-WISE Nederland specialist en marktleider in online geaccrediteerde nascholingsproducten. 

Bel onze studieadviseurs
(030) 26 44 100

maandag 08:30–17:00
dinsdag 08:30–17:00
woensdag 08:30–17:00
donderdag 08:30–17:00
vrijdag 08:30–17:00